Utmanande matlagning

Att försöka få två sjuka små pojkar att äta mat är inte det lättaste. Jag erkänner att jag inte har min systers kunskap eller tålamod. Men jag gör så gott jag kan!

Denna helgen har min egen kost blivit lidande. Jag har ännu inte fuskat men det är inte långt ifrån. Mindre sömn än vanligt, ett annat hus och andra rutiner har satt mig lite ur spel. Har ätit ägg, ägg och.. Ägg. Börjar bli ruskigt trött på ägg nu! Tur att stora syster kommer tillbaka om några timmar. Och gullig som hon är ska hon bjuda mig och sambon på söndagsmiddag! Det blir älgstek, perfekt en regnig söndag. Bilder kommer senare!

Är det någon som vet hur man ska göra äggen roligare? Jag börjar som sagt nästan känna smaken av ägg hela tiden.

Kajsa


Kommentarer
Postat av: Millan

Något jag tycker är jättegott (kanske mest frukostkäk) är tre kokta ägg med majonäs och sen skinka i. väldigt enkelt men äggsmaken försvinner bra med majonäsen.



Förresten, snodde ett recept av er men länkade :)

2011-11-22 @ 20:38:29
URL: http://millan.shapemeup.se
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest

Jag gör gärna en kanelomelett (<a href="http://vardagfest.blogspot.com/2011/11/kanelomelett.html">länk</a> till frukost. Kanelen tar bort ganska mycket av äggsmaken.

Annars precis som Millan skriver så tar majonäs bort ganska mycket äggsmak. Vi äter ofta kokt ägg, majonäs och makrill till frukost.

2011-11-23 @ 11:48:08
URL: http://vardagfest.blogspot.com
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest

Äsch, det funkade inte med länkningen i kommentaren ovan. :-(

Här är länken:

http://vardagfest.blogspot.com/2011/11/kanelomelett.html

2011-11-23 @ 11:49:04
URL: http://vardagfest.blogspot.com
Postat av: Greta Garn

Jag brukar göra en smoothie med hallon, turkisk youghurt och grädde till frukost. 1dl av varje och den är himmelsk! Har svårt att få i mig ägg på morgonen och det blir lätt att man föräter sig på dem när man kört LCHF ett tag...

2011-11-23 @ 12:24:17
Postat av: Sunny

Jag ÄLSKAR eran veckomatsedel!! Enkelt och så gott! Hade inget fint älgkött men gjorde grytan med lövbiff och krddade med färsk timjan och rosmarin för det där lilla extra! Något annat som jag missa var flagad mandel för blokålsriset men det löse jag med rostade pinjenötter istället, det kan jag rekomendera!



Tack för all inspiration! //Sunny

2011-12-02 @ 11:23:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0